• afbeelding laadbrug voor vrachtwagens kopen

Laadbruggen

Laadbruggen voor vrachtwagens

Laadbruggen zijn bedoeld voor het laden en lossen van goederen. Omdat ze flexibel zijn kunnen ze heen en weer gereden worden. Zo kan de laadbrug op verschillende plaatsen in een distributiecentrum worden ingezet.

Het is niet alleen handig om een verrijdbare laadbrug te gebruiken, het is vaak ook de snelste en veiligste manier om een container in- en uit te laden.

Een heftruck rijdt gemakkelijk de laadbrug op om het hoogteverschil te overbruggen om goederen in of uit een vrachtwagen te laden. Laadbruggen worden daarom ook wel oprijbruggen genoemd. Een laadbrug voor vrachtwagens of containers kan belast worden met 10 tot 12 ton gewicht.

Laadbruggen voor bestelwagens

Vaak is het overbodig om een laadbrug voor bestelwagens te gebruiken, omdat deze een minder grote lading hebben dan een vrachtwagen.

De hoogte kan worden overbrugd met een laadklep. Dergelijke laadkleppen hebben meestal een hefvermogen van 300 kg tot 1.000 kg. Dit vermogen is minstens 10 keer minder dan het gewicht waarmee een laadbrug kan worden belast.

Als u een laadbrug koopt is het belangrijk om eerst het hefvermogen na te gaan. Ook is het belangrijk om in de specificering te achterhalen of de laadbrug een CE-certificering heeft. Alleen laadbruggen met deze certificering voldoen aan de regels van de EER.

Voor meer informatie of vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen met 06 53 29 34 71.

Contact gegevens